Rijinstructeur worden? Dit moet je weten

In maart 2025 werd door het CBR bekendgemaakt dat steeds meer mensen hun rijbewijs willen halen. Wat daarbij opvalt is dat jongeren tussen de 17 en 20 hier minder vaak voor kiezen, maar dat mensen in oudere leeftijdsgroepen zich wel bij een rijschool melden. Dit kan te maken hebben met de kosten voor het behalen van het rijbewijs. Je moet daar vandaag de dag serieus voor sparen. Maar met een rijbewijs geef je jezelf wel enorm veel vrijheid. Verkeersschool Visser stelt zich tot doel om kandidaten met zo min mogelijk lessen hun rijbewijs te laten halen, waarbij uiteraard wel alle zorgvuldigheid in acht wordt genomen, een kandidaat gaat pas ‘op’ voor het examen als de instructeur ervan overtuigd is dat er een goede kans is om voor het rijexamen te slagen. En naar die rijinstructeurs, met de juiste kennis en vaardigheden, zijn we doorlopend op zoek.

Ben jij een goede rijinstructeur?

Voordat je als rijinstructeur aan de slag kunt, moet je het hiervoor geldende diploma behalen. Voordat je aan de opleiding kunt beginnen moet je voldoen aan de volgende eisen:

  • Je moet minimaal 18 jaar oud zijn
  • Je moet in het bezit zijn van rijbewijs B
  • Je vooropleiding is minimaal VMBO-TL. Heb je geen diploma, dan kun je een geschiktheidstoets doen voordat je aan de opleiding begint.

De training bestaat uit drie belangrijke onderdelen, namelijk verkeersdeelname, didactiek en een stage onder leiding van een ervaren rijinstructeur. Nadat je bent geslaagd voor het examen kun je je eigen rijschool beginnen. Maar dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Een andere optie is als franchisenemer aan de slag gaan bij Verkeersschool Visser. Je bent dan ook grotendeels zelfstandig, maar werkt wel onder de vlag van een verkeersschool met een goede naam in de regio. Als er op dat moment een vacature is dan is het ook mogelijk om in loondienst bij Verkeersschool Visser an de slag te gaan.

Waarom lesgeven bij Verkeersschool Visser?

Wil je als beginnend rijinstructeur aan de slag, dan moet je, als je dat volledig zelfstandig wilt doen, het nodige regelen. Je moet je bedrijf inschrijven bij de KvK. Je moet investeren in een lesauto met belettering. En je moet op zoek naar klanten. Zeker in grotere steden zijn meer rijscholen actief en dus moet je concurreren om leerlingen te vinden. Dat is hard werken en de kans bestaat dat je minder inkomsten binnenkrijgt dan waar je op had gehoopt. Je kunt er ook voor kiezen om als zzp’er aan de slag te gaan bij onze verkeersschool. Het grote voordeel is dat je profiteert van onze gevestigde naam en dat wij de werving van leerlingen voor onze rekening nemen. Je kunt zelf bepalen hoeveel uur per week je werkt en op welke dagen je les wilt geven. Wij zorgen ervoor dat je voor die uren kandidaten krijgt aangeleverd. Het is ons streven om een kandidaat gedurende de gehele rijopleiding door dezelfde instructeur te laten begeleiden.

Wil je rijinstructeur worden bij Verkeersschool Visser?

Als je denkt dat rijinstructeur worden echt iets voor jou is, of als je de bevoegdheid tot rijinstructeur al hebt en nog aan het nadenken bent hoe je je toekomst vorm gaat geven, neem dan zeker contact met ons op. We gaan graag met je om de tafel om de mogelijkheden tot samenwerking te bespreken. We geven ook rijles aan mensen met ADHD en autisme en aan mensen met faal- of rijangst. Als hier je belangstelling ligt dan kunnen we hier rekening mee houden bij het koppelen van leerlingen. Als je met Verkeersschool Visser in zee gaat dan stellen we een overeenkomst op met de voorwaarden en kun je zo snel mogelijk als instructeur aan de slag, uiteraard op voorwaarde dat je bevoegdheid in orde is.